12.12.13

БИЗНЕС-ПЛАН САЛОНА КРАСОТЫ. С ЧЕГО НАЧАТЬ БИЗНЕС?

На сьогоднішній день команда ШКП "Бізнес-інкубатор" має бізнес-план проекту салону краси, який вже вдало реалізовувався у нашій школі, але з незначним корективами. Саме тому ми вважаємо за потрібне знати особливості та тонкощі створення бізнес-плану цього бізнесу.  Сподіваємося, ця інформація стане для вас корисною, як і для нас!

Відкрити власний салон краси - досить приваблива ідея . Прорахувати передбачувані витрати і зрозуміти , як і що краще зробити на перших етапах допоможе бізнес -план.

Бізнес- план салону краси. З чого почати бізнес?
Бизнес-план салона красоты. С чего начать бизнес?Створення власного салону краси дуже привабливе справа, особливо для жінок. Згадуючи про незручності , з якими доводилося стикатися в багатьох салонах , здається , що у власному все зможете зробити ідеально.

Бізнес -план - дуже важлива частина в процесі створення власного бізнесу. Саме в ньому вам доведеться розписати покроково свої дії і прорахувати передбачувані витрати. Він допоможе зрозуміти , чого ви хочете і як це краще втілити в життя , а так само контролювати процес розвитку бізнесу на різних етапах .

Дослідіть вже існуючий ринок

Перше , що необхідно зробити при підготовці бізнес-плану салону краси - проаналізувати структуру та обсяг вже існуючого ринку перукарень та медико- косметологічних послуг , а також тенденцій його розвитку . Вам необхідно буде описати послуги , які надають салони краси і визначитися з пріоритетними для себе напрямками .

Існує безліч варіантів для створення салону. Ви можете вибрати найбільш підходящий , виходячи з власних уподобань та фінансових можливостей . Це може бути салон економ- класу , престижний SPA - центр , студія краси бізнес -класу або медико- косметологічний центр .

Розробка концепції салону краси проводиться на основі інформації про найбільш популярних перукарень та медико- косметологічних послугах, структурі попиту населення на дані послуги , а також з урахуванням інвестиційних обмежень.

Прорахуйте початкові витрати

У бізнес -плані салону краси обов'язково повинна бути представлена ​​інформація про первісних витратах , у тому числі витратах на будівництво або оренду приміщення для студії краси. Варто врахувати і витрати на придбання та установку необхідного перукарського , косметологічного і медичного обладнання.

Також проводиться оцінка витрат на заробітну плату фахівцям салону , витрат на купівлю медичних та косметологічних препаратів і різних витратних матеріалів , ремонт та заміну обладнання та на оплату комунальних послуг.

Які дозволи та ліцензії необхідно отримати?

Бізнес-план салону краси повинен містити інформацію про документи, необхідні для отримання ліцензії на здійснення медичної діяльності, про вимоги, що висуваються до кваліфікації фахівців, що надають медичні послуги, і про санітарні норми і правила організації приміщень. У видатках за проектом враховується сума ліцензійного збору та інші витрати, які потрібно при підготовці необхідних документів (санітарний сертифікат, дозвіл пожежної служби та інше).

Графік здійснення проекту

Графік здійснення проекту допоможе організувати роботу по створенню салону краси. Вам слід розрахувати час, необхідний для обладнання салону і пошуку кваліфікованих співробітників.

Розрахунок часу, необхідного для створення і запуску салону краси, допоможе контролювати процес створення бізнесу. Так само це допоможе припустити, скільки буде потрібно часу, щоб розкрутитися і почати заробляти.

Бізнес-план за правилами

Розробити більш якісну стратегію майбутнього бізнесу допоможуть пункти , характерні для бізнес-плану . Складаючи його , постарайтеся відповісти на такі питання :

  • який вид продукції або яка нова справа вибрати для виходу на ринок ;
  • який буде ринковий попит на пропоновані товари і послуги, і як він буде змінюватися;
  • які ресурси і в яких кількостях потрібні для організації бізнес -проекту ;
  • скільки коштуватимуть необхідні ресурси і де знайти надійних постачальників необхідних супутніх матеріалів;
  • які будуть витрати на організацію і надання послуг на відповідних ринках ;
  • якою може бути ринкова ціна на дані послуги і як на неї вплинуть конкуренти ;
  • якими можуть бути доходи і як їх слід розподіляти між усіма учасниками бізнес-проекту;
  • які будуть показники ефективності роботи і як їх можна підвищити .

Якщо ви бажаєте ознайомитись з іншими матеріалами, що торкаються цієї теми: 

Дякуємо за наданий матеріал: UBR

2 коментарі:

  1. Шановні мої, "Бізнес-інкубаторівці"! Я Вас вітаю з такою класною ідеєю! Процвітання Вам і ПРИБУТКУ. За цей прибуток, поїдете на відпочинок! Успіхів і перемог! Сподіваюся, що зачіску Ви мені зробите зі знижкою! З повагою, Світлана Вікторівна.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо за чудовий відгук! Ми робитимемо все, що буде у наших силах! І, звичайно, зробимо Вам зачіску зі знижкою! Звертайтеся до нас)

      Видалити