26.09.13

Продукт діяльності ШКП! Вітайте!

Бізнес — це особлива форма діяльності, яка передбачає готовність підприємливої людини приймати самостійні рішення і ризикувати. 

Вирішивши займатися бізнесом, підприємець повинен досконало спланувати його організацію, її зміст і послідовність повинні бути викладені в бізнес-плані, з якого в ринкових умовах прийнято починати будь-яку підприємницьку діяльність.


Бізнес-план допомагає тримати руку на пульсі, ставити бізнес-цілі і досягати їх.

 Ось і ми вирішили  розробити власний проект, для залучення інвесторів та реалізації якого нам і буде потрібен бізнес-план.


Раніше ми вже обговорювали свої ідеї  на сторінці "Є ідейка!", де і прийняли та фактично розробили проект "Салону краси" , до якого ви маєте змогу побачити наш бізнес-план, ознайомитися з основними цілями проекту, а може й завітати до нас. 



"Грамотно складений бізнес-план виконує три важливі завдання. По-перше, позначає менеджерам спільні цілі. По-друге, коли думки викладені на папері, є можливість придивитися і поміркувати над потенційною реалізацією проекту. "Бізнес-план - це свого роду репетиція, шанс усвідомити можливі проблеми, не втративши при цьому грошей", - говорить Майк Макківер, автор книги "Як написати бізнес-план". І нарешті, бізнес-план повинен залучити професійних інвесторів, у яких тільки й вистачає часу, щоб побіжно переглянути пропоновані їм проекти."

Занадто багато людей не обтяжують себе написанням бізнес-плану. Вони вірять, що ця робота надто важка і непотрібна, якщо тільки ви не перебуваєте в пошуку фінансування. На жаль, ці помилки часто не дають підприємцям побачити ті переваги, які несуть у собі бізнес-план.






1 . Ви залишаєтеся в рамках стратегії . Важко дотримуватися стратегії , враховуючи щоденну рутину та існуючі перешкоди. Використовуйте бізнес- план , щоб коротко сформулювати головні пункти вашої стратегії , і як нагадування про те , що вона містить в собі , а що виключає .

2 . Чітка постановка бізнес-цілі . Бізнес- план допоможе визначити і управляти конкретними вимірними завданнями , такими як кількість веб -відвідувачів , рівні продажів , маржа або виведення на ринок нового продукту . Сформулюйте успіх у вимірних показниках.

3 . Ваші прогнози покращаться. За допомогою бізнес- плану ви можете уточнити ваші прогнози щодо таких речей , як потенційний ринок , продажу, витрати реалізації , виробництво і бізнес -процеси.

4 . Пріоритетність буде мати більше сенсу. Крім стратегії існують також пріоритети для інших показників вашого бізнесу , наприклад , зростання , менеджменту та фінансового становища. Використовуйте свій план , щоб закласти фундамент для них , а також для подальшого перегляду в міру зростання вашого бізнесу.

5 . Ви зрозумієте , що таке взаємозалежність . Використовуйте бізнес- план , щоб відстежувати здійснення запланованого , а також його черговість . Наприклад , якщо ви повинні планувати час випуску продукції відповідно до графіка тестування або маркетингу , ваш бізнес- план допоможе якісно організувати всі ці процеси .

6 . Ви будете тримати руку на пульсі. Використовуйте бізнес- план , щоб стежити за подіями і дедлайнами . Це корисно навіть для одного бізнесмена , і життєво важливо для всієї команди.

7 . Вам буде простіше передавати повноваження і права . За допомогою бізнес- плану ви можете внести ясність , хто і за що відповідає в компанії. Повинен бути один відповідальний за кожну важливу задачу. Ваш бізнес - план допоможе вам відстежувати це .

8 . Вам буде легше керувати командою і відстежувати їх результати. Майже всі ненавидять перевірки. Майже всі усвідомлюють їх значимість для компанії. План буде кращим помічником у разі потреби перевірити розбіжності між прогнозами і результатами з подальшим коригуванням курсу .

9 . Ви можете краще планувати і розпоряджатися грошима. Жоден підприємець не може собі дозволити нерозважливо розпоряджатися грошима. Планування грошових потоків - відмінний спосіб , щоб звести воєдино прогнози по продажах , витратам , витратам , активам , в покупці яких ви потребуєте , і заборгованістю , яку повинні погасити .

10 . Коригування курсу вбереже ваш бізнес від провалу . Якщо у вас є бізнес - план , ви вже на одні крок попереду. Не чекайте , коли щось трапиться. Прогнозуйте ситуацію , робити активні дії , щоб уникнути небезпечних ситуацій . За допомогою бізнес- плану не можна передбачати майбутнє , але ви зможете його коригувати залежно від ваших очікувань і припущень .

Бізнес-планування, техніко-економічне обгрунтування ефективності інвестицій - це документ, без якого не має сенсу починати нове підприємство або новий захід в компанії. Це потужний інструмент управління, запорука успішної реалізації проекту.


5 коментарів: