14.09.13

17 правил лідерства

Лідерство - найважливіший компонент ефективного керівництва. Воно зустрічається скрізь, де є стійке об'єднання людей. Саме слово «Лідер» означає «вождь», «ведучий».
До вашої уваги 17 правил лідерства:
Ставте цілі . У всьому .

Ідіть назустріч обставинам , не чекайте поки обставини прийдуть до вас.

Живіть з гумором. Те , у чого не можна повчитися , над цим можна посміятися.

Робіть експерименти. Над собою, над людьми , навколо себе , над долею. Провали будуть забуті , тріумфи можуть увійти в історію.

Роздавайте людям заслуги за ваші загальні ідеї і досягнення. Йти попереду інших , це лише частина лідерства . Ви повинні так само іноді йти поруч з ними.

Будьте оптимістом. Завжди запитуйте себе "А що якщо все вийде ? "

Винаходьте свої власні правила і живіть по них. У грі перемагає не той , хто краще за всіх грає , а той , хто встановлює правила гри.

Вірте в себе і вірте в тих , хто йде за вами .

Любіть людей . Половина людей вам за це не відповість нічим , інша половина віддасть в три рази більше , ніж взяли.

Ставте собі питання «як я можу дізнатися більше». Завтра буде краще , ніж сьогодні , тільки якщо завтра ви будете краще , ніж ви були сьогодні . Або зовсім жорстко: якщо ви не поліпшується, ви стаєте гірше.

Знайте свої таланти і будуйте своє життя навколо них. Допомагайте іншим знайти їх таланти.

Довіряйте людям частину своєї роботи , делегуйте . Забрати собі всю роботу , це ще більший гріх , ніж забрати собі всі гроші .

Плануйте свій день. Лідер планує свій день за себе сам . За решту людей плани будують лідери.

Не платіть за знання двічі. Не витрачайте все життя на пошуки відповіді , на яку хтось інший вже витратив свою . Купуйте ідеї інших людей. Жадібний не завжди платить двічі. У найстрашніших випадках , жадібний платить тільки один раз , але в підсумку розплачується розтраченим життям.

Лідери вміють чергувати глобус з мікроскопом. Вони мислять масштабно , але вибірково йдуть у деталі , коли розглядають ключові моменти.

Лідери правильно приймають рішення. Там де звичайна людина візьме десять рішень , лідер прийме тільки одне , і не буде в ньому сумніватися. Кажуть , лідери бачать майбутнє. Хм , це не зовсім так. Вони його не бачать , вони його створюють , але при цьому чітко знають , що роблять.

Робіть світ кращим .

1 коментар:

  1. Дуже цікава й повчальна інформація! Щиро дякую тобі, Марійко, адже завдяки тобі я тепер буди намагатися змінитися саме за цими правилами, тобто буду намагатись додержуватися їх, щоб не "загубитися" в світі амбіційних і наполегливих людей. Чекаю ще інформації про лідерство)))

    ВідповістиВидалити