29.10.13

ЗВІТ ЩОДО БІЗНЕС- ПЛАНІВ

Кожного року при проведенні шкільного ярмарку, кожен клас змагається не тільки за найбільший дохід, а й за 1 місце у номінації "Найкращий бізнес-план"

          Всі ми ретельно відбирали бізнес-ідеї, але не забували, що їх реалізація в першу чергу залежить від правильного написання бізнес- плану . Для правильного створення бізнес плану необхідно дотримуватися особливих правил і він повинен відповідати загальноприйнятій структурі . Серйозність підходу , опрацювання всіх пунктів і розділів , а так само рівень зацікавленості - є гарантом якості нового проекту. Загальноприйнята структура бізнес плану складається з декількох розділів , наведемо її трохи нижче.

Структура бізнес- плану :
  • Вступ
  • Діяльність компанії
  • Вибір товару і його реалізація
  • Аналіз конкурентів
  • Маркетинг
  • Виробничий процес
  • Фінансова звітність
  • Ризики
  • Висновки
          Не поспішайте в написанні бізнес- плану , він може зайняти багато часу , але ретельне опрацювання всіх пунктів і нюансів дозволить створити на виході якісний документ, що дозволяє залучити потенційних інвесторів , якщо в них є необхідність. Витрачені сили на написання якісного бізнес- плану приведуть Вас до успіху.
          Починаючий підприємець в першу чергу повинен зрозуміти необхідність створення бізнес- плану . Розуміння того , чого він хоче досягти і якими методами буде досягнуто його мети. Найчастіше, непередбачувані труднощі в процесі реалізації проекту можуть підірвати бажання підприємця діяти і йти вперед. Саме план дій , прописаний в бізнес -плані допоможе позбавиться від проблем , оскільки їх поява було теоретично передбачити і способи вирішення проблем вже прописані.

          Оскільки ідей було багато та й відкриття для ярмарки великої кількості торгівельних точок і одного кафе - виникла потреба в бізнес плануванні. За умовою проведення ярмарки учні 8 класу мали зробити короткий бізнес-план, а учні 9 -11 класів мали здати розгорнутий бізнес- план.

          Бізнес плани мали відповідати таким критеріям:
  • наявність основних розділів
  • наявність супроводжуючої документації
  • наявність цінників та прайс-листа
  • наявність реклами торгівельної точки або кафе
Документ, який кожен клас мав змогу брати за основу

 
 



                                                 

          Проаналізувавши всі бізнес-плани можна з впевненістю сказати, що всі вони мають в своїй основі структурований зміст, у бізнес-планах представлені: реклама, прайс-лист та цінники.
          Найкращим було визнано бізнес-план 11 класу над яким працювали : Цапіна М., Костенко В., Кочнєва І., Мамедов Е., Назаренко М.
Поздоровляємо переможців!

7 коментарів:

  1. А 8a где? Наш класс делал и сдавал бизнес-план.

    ВідповістиВидалити
  2. Конкурс Бізнес-планів дууже цікавий!!! Дуже добре, що є такі завдання в школі, ми маємо можливість навчитися писати Бізнес-плани.
    Також вітаю з перемогою 11 клас! Ви молодці, ви дуже плідно над цим працювали і заслужили перемогу!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, ми стралися!) Бажаю вам на наступний рік також здобути перемогу в цьому конкурсі, покажіть майстер-клас усій школі ;)

      Видалити
    2. Марусю, ми неодмінно покажемо майстер-клас усій школі, а готуватимемося на основі вашого бізнес-плану та наших ідей)) Запровадимо новий формат торгівлі! Ідей так багато.. головне їх не забути)

      І так, ви молодчинки, що настільки чудово підготувалися і підняли ярмарок на новий рівень) Дякуємо!

      Видалити
  3. Щиро дякуємо,що нашу працю оцінили!!! Ми неймовірно раді перемозі!!! А нашим наступникам бажаєму успіху!! Ми впевнені,що вони впораються на відмінно!!!!

    ВідповістиВидалити