20.10.13

Великий практичний урок - "ЯРМАРОК 2013: ПІЗНАЙ СВІТ НА СМАК"

Доброго  дня всім читачам нашого блогу! 
 Маємо для вас цікаву та корисну новину! 

У нашій школі буде проходити великий практичний урок: шкільний ярмарок  з європейським присмаком, що триває вже 14 років!!!  



 Традиційно, він проводиться на останньому дні перед канікулами, але цього разу дійство буде проходити 24 жовтня, і триватиме - всього одну годину! 

Дата проведення: 24. 10.2013
 Місце проведення: КСШ №9
 Час проведення: 12.00           . 

Цей шкільний ярмарок буде відрізнятися від інших, адже на ньому будуть присутні визначні гості, особлива конкурсна програма та маленький сюрприз. 

Кожний клас...

  • має свою торгову точку
  • розробляє та захищає власний бізнес-план (згідно обраної на жеребкуванні європейської країни), що затверджується вчителем економіки Коваленко І.В.
  • презентує захист торгової точки перед журі
  • продає різні продукти харчування
  • рекламує свою торгову точку 

      Мета: продовжити роботу над рішенням проблеми «Дефіцит бюджетних коштів на придбання сучасних засобів навчання» та виховання в рамках соціально-учнівського проекту «Економічний розвиток школи»


   Ціль: придбання телевізору з мультимедійним екраном (приєднання коштів до виторгу ярмарку 2012)


   Підготовка до ярмарку:
-          Випуск рекламного щита;
-          Оформлення  прайс-листів (асортимент товару, ціни);
-          Оформлення цінників .

Примітка: пакет документів помістити у файл (реклама, прайс-лист, ціни). Здати на засіданні пр. кл. «Економіст»  - 22.10.13


Примітка: 
  • 8 кл. короткий бізнес-план;  
  • 9-11 кл. здати розгорнутий бізнес-план (інформацію та рецензію по бізнес-плану надає вчитель економіки - Ковалено І. В.)

     Основні критерії оцінювання:
-          Оригінальність оформлення і назва торгівельних куточків відповідно темі;
-          Оригінальність цінників;
-          Естетичність та оригінальність одягу продавців;
-          Захист товару(1 хв.);
-          8-11 кл. наявність бізнес-плану.

  Організація ярмарку:
-          Розташування столів - 10 кл.;
-          Оформлення столів (2 продавці, економіст класу);
-          Контроль за прибиранням після ярмарку – кожний клас прибирає своє місце!

Примітка:
·        Економісти класів перераховують кошти в присутності класного керівника.
·        Економіст класу здає виторг економісту школи, розписується. 



Дякуємо, що завітали на наш блог та поцікавилися новинами ШКП "Бізнес-інкубатор"! 

Чекаємо Вас на нашому ярмарку! Приємного настрою! 






23 коментарі:

  1. Як же в мене багато роботи! Хочу всім допомогти, все встигнути. Шановні, кабінет економіки працюватиме щодня до 18.00 - чекаю на Вас!

    ВідповістиВидалити
  2. Чи сподобався вам ярмарок 2013?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. так))) дуже задоволена ярмарком, а найцікавіше те, що цей ярмарок став для нас найвизначнішим, найвибуховішим, бо саме на цьому зібрали рекордну суму коштів!!

      Видалити
    2. а чи тобі сподобався ярмарок? і що найбільш запам'яталось?

      Видалити
    3. Мені дуже сподобався ярмарок. Я дізналася багато корисної інформації для себе, найцікавішою загадкою на ярмарку було кафе яке приготував для всіх охочих одинадцятий клас. Мені було цікаво яку родзинку вигадали учні для своїх відвідувачів. В меню були різноманітні страви різних народів світу, а також приємно здивував куточок споживача.

      Видалити
    4. Які ідеї представлені на ярмарку у різних класів тобі сподобались?

      Видалити
    5. Дуже гарна рецензія кафе 11 класу! Маю що сказати й про всі торгові точки, адже була я там в якості ревізора. Дуже оригінальною ідеєю відрізнилася торгова точка від 1-Б класу, що представляла країну Індію. надзвичайно красиво, яскраво, неповторно вони презентували Індію під казкові звуки східної музики у національних костюмах - сарі.

      За жвавістю розмов між покупцями та продавцями, привітливим ставленням та заохоченнями до придбання товару найкращими представниками стали торгові точки 2-А, 4-Б, а 7 клас - став безперечним лідером у цьому.

      Видалити
    6. А тобі що сподобалось? Що тебе вразило на ярмаркові?

      Видалити
    7. Мені сподобалась запроваджена ідея Болгарського Рундука від учнів 9-Б класу, які зробили висячій сік. Також сподобався прилавок учнів сьомого класу і ажіотаж споживачів які буквально за 5 хвилин розкупили всю продукцію зроблену учнями цього класу.

      Видалити
    8. Які плани на наступний рік?

      Видалити
    9. так... ідея з висячим соком була незвичайною, і в наступному році, мабуть, у кожної торг. точки буде він))) а у наступному році.. плани Наполеонівські))) якщо в цьому році ми хотіли ввести новий формат у ярмарок, то залишаються лиш фантазувати, що буде в наступному році. ми спробуємо підвищити планку до нових висот, дати нову віху розвитку своїм кафе, а може то й взагалі буде не кафе... подивимось)))

      Видалити
    10. Удачі вам зі здійсненням бажань та планів! Я вірю в у ваш успіх! Будемо сподіватися що все вийде!

      Видалити
    11. Дякуємо тобі за віру в нас))) Ми спробуємо виправдати очікування)))

      Видалити
  3. Відповіді
    1. Я маю сподівання що ярмарка 2014-2015 матиме новий формат, та піднімется на рівень вище в профісіаналізмі та інноваціях.

      Видалити
    2. Чудові слова!!! Підтримую тебе та приєднуюся) І хочу сказати, що якщо у нас будуть й далі такі чудові ідеї, то прибутковість та зацікавленість нашим дійством буде зростати, і може колись, наша ярмарок стане міським дійством)))

      Видалити
  4. Так, мої шановні, бачу ще запал не пройшов!!!! А плани!!!!!!! Де ідеї знаходите7
    Місто7777 Ого, вразили.
    А мені найбільше запала до душі благодійність наших підпрємців. Зерно добра, засіяне нами багато років тому, в цьому році дало неймовірний врожай!!!! За попередніми підрахунками це 20% від загального виторгу!!!
    СУПЕРОВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так! Запал безсумнівно не пройшов) А ідеї ми знаходимо всюди, навіть природі нам підказує щось) і так, вам не почулося, ми розраховуємо вийти на місто. А чому б ні?! Було б круто, щоб саме в цей день або в цю неділю в місті проходив ярмарок осінній, як традиція, як звичай)) Щодо благодійності, то ми про неї не забували. Так, ми, звичайно, пам'ятаємо про неї, і були дуже вражені від цього, а ще вражені від загальної суми виторгу, нагадаю, що сума досягла небувалої позначки!!! Докладніше в звіті за ярмарку)))

      Видалити
    2. Я на всі 100 % згодна з попередніми думками та враженнями, навіть не знаю що ще можна сказати...Скажу одне: ярмарка, без сумніву, одне з найкращих заходів у школі, сподіваюсь вона буде продовжуватися, і з року в рік вона буде удосконалюватисяі, підніматися на новий рівень розвитку, а також приносити більший дохід! Бажаю нам удачі в наших починаннях та невичерпної фантазії на нові та креативні ідеї;)

      Видалити
    3. Ярмарок і буде удосконалюватися з кожним роком, адже ми, члени ШКП "Бізнес-інкубатор", будемо пропонувати нові ідеї, і будемо втілювати їх вжиття, змінювати застарілі думки на оновлені))) Цим самим ми будемо робити крок до успіху)))

      Видалити
  5. Я повністю погоджуюся із попередніми думками. Справді,Ярмарок 2013 був неймовірним!!! Багато сил та часу пішло на реалізацію проекта в цьому році, але результат того коштував! Щодо благодійності,то за остаточними підрахунками це 34% від всього виторгу ! Мені здається,що це чудовий результат!!!!! Костенко Валерія, КСШ№9, Кривий Ріг

    ВідповістиВидалити