16.09.13

Ідея)

Ідея малого бізнесу! Як вибрати кращу ідею для малого бізнесу?



Перед тим як відкрити свій бізнес у нас часто виникає питання: "А яку ідею вибрати?" Це дуже важливе питання. На цьому буде триматися весь ваш бізнес надалі, і до цього потрібно підійти серйозно.
идея для малого бизнеса


Людина, яка відкриває свою справу часто не має великого стартового капіталу, якого вимагають добре і швидко окупаються ідеї. Перед ним виникає завдання: у що вкласти гроші (у яку ідею), що б у підсумку отримати діючий бізнес? І власне він починає думати. А, гарна ідея малого бізнесу повинна відповідати кількома параметрами.


Основні параметри ідеї для малого бізнесу

  1. Початкові вкладення мінімальні. Людина, які планує відкрити свою справу вибирає ідею для бізнесу таку, на яку потрібно менше грошей в самому начале.первие вкладення в бізнес
  2. Перспектива. Перспектива для ідеї малого бізнесу дуже важлива. Колись вам захочеться збільшити свій прибуток, а якщо ваш бізнес не зможе приносити більше, ніж приносить зараз це не буде добре. З часом будь-який бізнес повинен тільки збільшувати дохід свого власника.
  3. Мінімум персоналу по початку. Персонал - це додаткова стаття витрат і потрібно робити так, що б ця графа була якомога меншою. Якщо ваша ідея не передбачає нічого без персоналу, то зробіть так, що б було якомога менше найманців, хоча б у перший час.
  4. Потенційно розвивається ринок. Клієнти - це ключ до успіху будь-якого бізнесу. На це питання ідея малого бізнесу повинна відповідати ще перед тим, як ви вкладете гроші в розвиток бізнесу. Якщо ринок збуту товару величезний - це добре, але якщо він ще й зростає - це набагато краще.
  5. Конкуренція. Цей пункт перетинається з попереднім. Набагато легше бути в тому ринку, де ви один. Там у вас буде більше клієнтів і, відповідно більше продажу. По-цьому, бізнес ідея повинна бути унікальною в деякому сенсі цього слова.
  6. конкуренция в бизнесе
Це основні параметри ідеї, але є ще й непрямі. Одним з непрямих параметром є ваша "любов" до бізнесу. Якщо вам подобатися робити те, на чому ви збираєтеся розбагатіти, то не сумнівайтеся вам будь-яка конкуренція по зубах.
Ніколи не женіться за першої кращою ідеєю, адже вона може мати підводні камені. І не забувайте, при виборі ідеї для бізнесу не забувайте про свої захоплення, можливо це найкраща ідея.

2 коментарі:

  1. Ой, така актуальна стаття! Дякую, Вікторія!)
    У нас як раз не за горами самостійне життя в якому хотілось би реалізувати себе як особистість та відкрити свою справу. Ця інформація однозначно підійде і до задумки нашої команди, що міститься на сторінці "Є ідейка!", адже ми вчимося створювати щось нове та прибуткове.
    Погоджуюсь з висловом, якщо ми робитемемо те, що нам подобається та при виборі ідеї не будемо забувати про свої захоплення - можна без сумніву сказати, що ми отримаємо задоволення від виконаної роботи і звичайно ж нам будь-яка конкуренція буде по зубах!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за коментар, Марійко) Погоджуюсь з тобою, саме така інформація допоможе нам зорієнтуватися в обранні майбутнього шляху, забезпеченні гарної теоретичної бази, що поповнюється на уроках економіки, захистах науково-дослідницьких робіт, та участю нашої школи у цьому проекті. Чудово, що саме ми маємо змогу розробити цей блог та вибороти перемогу, а отже, поїхати до Польщі.

      Видалити