31.10.13

Звіт про ярмарку (Частина 3)

Одні з найяскравіших захистів ви маєте змогу побачити на цих фото! 
















Відзнака "Ревізора"
Також на ярмарку був маленький сюрприз. Вперше за всі роки проведення свята, до нас завітав "Ревізор", що перевіряв якість продукції, належну підготовку, наявність обладнання і т.п. 

Критерії оцінювання торгових точок

v   Інтер’єр :
o Оформлення торгової точки,
o Незвичайність цінників
o Відповідність  темі ярмарку

v   Якість обслуговування
o Наявність необхідного обладнання для реалізації продуктів харчування
o Належний та естетичний вигляд  персоналу
o Естетика продажу  та спілкування (культура обслуговування)

v   Товарний вигляд продукції
v   Розмаїтність меню
v   Якість приготування їжі


Готуйтеся, до вас йде РЕВІЗОР!

І найвищу відзнаку отримав 1-Б клас, що представляв Індію. Саме в цьому класі Ревізора та його групу привітно зустріли та довели, що на осінньому ярмарку 2013-2014 н.р.  «Пізнай світ на смак» дійсно є та торгова точка, що влаштовує всім критеріям оцінювання ревізора. 


Збір та підрахунок коштів 

Нашим обов'язковим завданням є збір виручки та підрахунок у класі, в присутності класного керівника, а потім здача та перепідрахунок в присутності лічильної комісії. 


      До підрахунку коштів приєдналася і Світлана Вікторівна.




За результатами підрахунків ми маємо такі підсумки: 



30.10.13

Звіт про ярмарку (Частина 2)

Дорогі читачі,
 як і обіцяли, розповімо вам 
про великий практичний урок:
 осінній ярмарок 2013-2014 н.р.
 "Світ на смак: галопом по Європі".

29.10.13

Гарного настрою !)

Сьогоднішня погода на вулиці, на жаль, не приносить гарного настрою,
але команда "БІЗНЕС- ІНКУБАТОР" залюбки ділиться ним з вами, адже у нас його - хоч відбавляй!

ЗВІТ ЩОДО БІЗНЕС- ПЛАНІВ

Кожного року при проведенні шкільного ярмарку, кожен клас змагається не тільки за найбільший дохід, а й за 1 місце у номінації "Найкращий бізнес-план"

          Всі ми ретельно відбирали бізнес-ідеї, але не забували, що їх реалізація в першу чергу залежить від правильного написання бізнес- плану . Для правильного створення бізнес плану необхідно дотримуватися особливих правил і він повинен відповідати загальноприйнятій структурі . Серйозність підходу , опрацювання всіх пунктів і розділів , а так само рівень зацікавленості - є гарантом якості нового проекту. Загальноприйнята структура бізнес плану складається з декількох розділів , наведемо її трохи нижче.

Структура бізнес- плану :
  • Вступ
  • Діяльність компанії
  • Вибір товару і його реалізація
  • Аналіз конкурентів
  • Маркетинг
  • Виробничий процес
  • Фінансова звітність
  • Ризики
  • Висновки
          Не поспішайте в написанні бізнес- плану , він може зайняти багато часу , але ретельне опрацювання всіх пунктів і нюансів дозволить створити на виході якісний документ, що дозволяє залучити потенційних інвесторів , якщо в них є необхідність. Витрачені сили на написання якісного бізнес- плану приведуть Вас до успіху.
          Починаючий підприємець в першу чергу повинен зрозуміти необхідність створення бізнес- плану . Розуміння того , чого він хоче досягти і якими методами буде досягнуто його мети. Найчастіше, непередбачувані труднощі в процесі реалізації проекту можуть підірвати бажання підприємця діяти і йти вперед. Саме план дій , прописаний в бізнес -плані допоможе позбавиться від проблем , оскільки їх поява було теоретично передбачити і способи вирішення проблем вже прописані.

          Оскільки ідей було багато та й відкриття для ярмарки великої кількості торгівельних точок і одного кафе - виникла потреба в бізнес плануванні. За умовою проведення ярмарки учні 8 класу мали зробити короткий бізнес-план, а учні 9 -11 класів мали здати розгорнутий бізнес- план.

          Бізнес плани мали відповідати таким критеріям:
  • наявність основних розділів
  • наявність супроводжуючої документації
  • наявність цінників та прайс-листа
  • наявність реклами торгівельної точки або кафе
Документ, який кожен клас мав змогу брати за основу

 
 



                                                 

          Проаналізувавши всі бізнес-плани можна з впевненістю сказати, що всі вони мають в своїй основі структурований зміст, у бізнес-планах представлені: реклама, прайс-лист та цінники.
          Найкращим було визнано бізнес-план 11 класу над яким працювали : Цапіна М., Костенко В., Кочнєва І., Мамедов Е., Назаренко М.
Поздоровляємо переможців!

28.10.13

ОНОВЛЕННЯ НА БЛОЗІ

Блог нашої команди було оновлено, була викладена чергова порція мотиваторів, викладено звіти діяльності нашої діяльності з фоторепортажем та створено новий розділ.

Команда "Бізнес - інкубатор" слідкує за всіма новинами та активно переглядає блоги команд учасників проекту. На нашу думку, досить цікавою ідеєю є створення віртуального салону моди для підприємця від клубу "ВЕКТОР", саме тому на нашому засіданні 24.10.13 було прийнято рішення щодо створення додаткової сторінки на блозі, а саме "БІЗНЕС - ІНКУБАТОР РЕКОМЕНДУЄ" в якій ми постійно будемо розміщувати інформацію, котра допоможе в будь-якій ситуації. Першу порцію інформації було присвячено етикету офісної моди, адже саме цією тематикою нас надихнула команда "ВЕКТОР" .
Сподіваємось, що і діяльність нашої команди стане для вас натхненням!

26.10.13

Звіт про ярмарку (Частина 1)

Дорогі читачі нашого блогу,
 прийшов час розповісти вам про проведення 
нашого ярмарку та власне про саме дійство!

Вітаємо)))

Любі учасники шкільних клубів підприємництва, наш "Бізнес-інкубатор"  вітає Вас з початком осінніх канікул! 
Бажаємо приємно та корисно  провести  час, виспатися, доробити всі справи, на які не вистачало сил або часу, додивитися улюблені фільми, дочитати покинуті на столі книги, домалювати нову картину, вивчити цікавий вірш або слова улюбленої пісні, сходити на концерт, до театру чи шоколадного музею, що відкрився пару тижнів тому, або ж просто поговорити за чашкою зеленого чаю з лимоном чи м'ятою, корицею чи мелісою, і куштувати нові види солодощів разом з ліпшим другом чи подругою.

20.10.13

Великий практичний урок - "ЯРМАРОК 2013: ПІЗНАЙ СВІТ НА СМАК"

Доброго  дня всім читачам нашого блогу! 
 Маємо для вас цікаву та корисну новину! 

У нашій школі буде проходити великий практичний урок: шкільний ярмарок  з європейським присмаком, що триває вже 14 років!!!  



 Традиційно, він проводиться на останньому дні перед канікулами, але цього разу дійство буде проходити 24 жовтня, і триватиме - всього одну годину! 

Дата проведення: 24. 10.2013
 Місце проведення: КСШ №9
 Час проведення: 12.00           . 

Цей шкільний ярмарок буде відрізнятися від інших, адже на ньому будуть присутні визначні гості, особлива конкурсна програма та маленький сюрприз. 

19.10.13

Тайм-менеджмент: секреты управления временем

Тайм-менеджмент  Жизненный ритм большинства людей в нашей стране нельзя назвать размеренным и спокойным. Мы всегда куда-то спешим, ничего не успеваем и зачастую, это приводит нас к стрессу, от которого сложно избавиться. Постоянное состояние неопределенности приводит к неэффективному распределению времени. Чтобы не стать жертвой стресса, займемся управлением своим временем или если сказать точнее, то эффективным управлением временем – тайм-менеджментом.
Если Вы хотите найти общий язык со временем и научиться управлять им, то вам поможет тайм-менеджмент, о котором мы сегодня ведем разговор.  Но большинство людей даже не знают о том, что такое тайм-менеджмент. Советую разобраться в этом хитром способе управления временем, чтоб избавиться от нехватки времени и стать более успешным человеком. Все хорошо знают, успешные люди очень продуктивны. Много успевать и много работать – это не одно и то же, как кажется на первый взгляд. Зачастую люди тратят много времени впустую и считают себя продуктивными, но это не так. В первую очередь, продуктивность подразумевает результат какой-либо деятельности, но никак не процесс, который, возможно, ни к чему не приведет.

17.10.13

Харизма личности в бизнесе

Часто о преуспевающей личности можно услышать: “Да, эта личность безумно харизматична”. Можно обладать харизмой в бизнесе, спорте, искусстве, на политической арене. Так что же такое харизма?
Харизма личности в бизнесеКогда мы слышим о харизме, то обычно имеем ввиду эмоциональную привлекательность конкретного человека. Она вызывает противоречивые эмоции, которые могут, как привлекать, так и отталкивать. Но мы не можем отрицать того, что факт присутствия харизмы в человеке заряжает нас на эмоциональном уровне.
Слово харизма имеет древние корни, в Древней Греции считали, что харизма– “божий дар”, позволяющий человеку оказывать влияние на людей, убеждать их в своей точке зрения. Харизма –  сила конкретной личности, которая выражается в обаянии и в том, насколько человек способен преодолевать все трудности к достижению поставленной цели, в том насколько он обладает перспективным видением, которое может дать ценность людям. И поэтому люди идут за таким человеком.
Харизматичные личности наделены мощной энергетикой,  которая накапливается в одной точке – достижении каких-либо целей. Люди поддаются влиянию таких личностей благодаря их уверенности в достижении цели, перспективным видением, а иногда и самоуверенности. Людям, которые не имеют своих жизненных целей, желают, чтобы кто-то повёл их за собой. Люди вдохновляются чужими целями и принимают их как свои.

«Psychology-General»



30 вещей, которые вы должны начать делать для себя


Запомните сегодняшний день, потому что это начало. Сегодняшний день — это начальная точка нового изумительно будущего.

14.10.13

СКРЫТЫЙ СМЫСЛ САМЫХ ИЗВЕСТНЫХ ЛОГОТИПОВ

На каждом товаре мы видим логотип компании-изготовителя. Мы уже так привыкли к их виду, что уже не задумываемся о том, что они значат. А ведь на разработку логотипов серьезных компаний уходит ни один год и даже ни один миллион долларов, и довольно часто в простеньком рисунке есть особый, скрытый смысл. СайтDaypic публикует логотипы компаний и их скрытый смысл.

11.10.13

Как правильно читать книги

Как правильно читать книгиОзадачился я одним вопросом –  что же мне написать в этой статье? Посмотрев по сторонам, обнаружил стопку книг, которая стоит у меня на столе. Перебрав эти книги, я поймал себя на мысли, что не все книги из этой стопки были прочитаны. Скажу честно, я только недавно увлекся чтением книг, раньше мне они не доставляли удовольствия, хотя, это может из-за того, что я их и не читал.  Но последнее время, я усердно прочитывал не малое количество книг.  К концу прошлого года я понял: содержание прочитанных мною книг стало забываться, словно я их и не читал. Чтение литературы стало потреблением, лишь способом занять свое свободное время и это время я считал эффективным, так как условием эффективности было лишь количество прочитанных книг.
Тут я начал вспоминать содержание тех произведений, и осознал, что не помню более 2-3 идей из каждой книги. И я понял – мой метод чтения книг  является крайне неэффективным и не приносил мне никаких знаний. Проанализировав свои ошибки и поменяв способ чтения, я пришел к великолепным показателям.
Ниже приведу все самые лучшие советы по чтению книг с максимальной пользой для Вас.